Μικροχώρα - Ο γύρος του κόσμου

Μου αρέσουν όταν στα χέρια μου έρχονται πολλές φορες διαμαντάκια , που διευρύνουν την εφευρικοτητα και ενεργοποιούν την φαντασία των παιδιών.
πολλές φορές κεντρίζουν το ενδιαφέρον και το δικό μου που μένω προσηλωμένη για αρκετή ώρα
Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο μικροχωρα- ο γύρος του κόσμου μια πολύ όμορφη και έξυπνη σειρά. Που σε κεντρίζει το ενδιαφέρον από την αρχή .


Τα μικρούλια φεύγουν για περιπέτεια!
Ακολουθήστε τα καθώς εξερευνούν νέα μέρη, συναντούν καινούρια ζώα και δοκιμάζουν διαφορετικά φαγητά.
Ένα βιβλίο για μικρά παιδιά, ιδανικό για να αναπτύξουν το λεξιλόγιο, την παρατηρητικότητα και τη φαντασία τους.


Για τι θα το αγαπήσεις το συγκεκριμένο βιβλίο;
Εστίαση-παρατηρητικότητα:  τα παιδιά καλούνται να ονομάσουν και να βρουν περισσότερα από 100 αντικείμενα.

Αλληλεπίδραση: Μέσα στο βιβλίο υπάρχουν ερωτήσεις που τα παιδιά καλλούνται να απαντήσουν και οι οποίες στοχεύουν στην παρατηρηρικότητά τους, στην ενεργοποίηση της φαντασία τους, στην υπενθύμιση βασικών κανόνων ασφαλείας, υγιεινής, συμπεριφοράς κοκ.

Λεξιλόγιο: Κάτω από τα αντικείμενα που το βιβλίο ζητά από τα παιδιά να εντοπίσουν βρίσκεται γραμμένο το όνομά τους, οπότε το παιδί συνδυάζει οπτικά το αντικείμενο με την λέξη.

Αφορμή για παιχνίδι: Εκτός από τα αντικείμενα που το ίδιο το βιβλίο ζητάει από το παιδί να εντοπίσει, υπάρχουν και πολλά ακόμη που μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για παιχνίδι. Ο γονιός μπορεί να ρωτήσει τα παιδιά «ποιος, μα ποιος θα μου δείξει ένα...αεροπλάνο;» και εκείνα να κληθούν να αναγνωρίσουν την λέξη, να την οπτικοποιήσουν και να την καταδείξουν.

Και σαν να μην ήταν όλα αυτά αρκετά κάθε βιβλίο διαθέτει εναν QR κωδικό τον οποίο μπορείτε να σκανάρετε, αφού πρώτα έχετε εγκαταστήσει στο κινητό ή το tablet σας μια εφαρμοφή QR Code Reader, για να ακούσετε την αφήγηση του βιβλίου από την Μαρία Τερζάκη.









θα το αγαπήσετε

Θα το βρείτε  στις εκδόσεις Μεταίχμιο



Καλή ανάγνωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου