Ο Σαυρής κάνει πάρτυ από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Αγαπάμε Δεινόσαυρους, και να φανταστείτε πήγαμε πριν μια εβδομάδα στο μουσείο στη Θεσσαλονίκη να δούμε τους απολιθωμένους δεινόσαυρους. 
Όταν λαμβάνεις και ένα βιβλίο με δεινόσαυρους τότε το καλύτερο μας. 
Πλάθουμε και ιστορίες κάθε βράδυ
Αυτή τη φορά Ο φίλος μας ο Σαυρής ήρθε να μας αναστατώσει με το πάρτυ που διοργανώνει

Ο μικρός δεινόσαυρος Σαυρής κάνει πάρτι για τα γενέθλιά του. Αφού αποχαιρετά τους καλεσμένους του, αρχίζει να ψάχνει το κατοικίδιό του – τη Λούσι, το πρωτόγονο κοριτσάκι. Τη βρίσκει να κρύβεται κάτω από την κουβέρτα της, μουρμουρίζοντας το τραγουδάκι των γενεθλίων. Ο Σαυρής κατασυγκινείται και ευχαριστεί τη Λούσι. Εκείνη όμως δε λέει να σταματήσει. Για μέρες ολόκληρες μουρμουρίζει το τραγουδάκι και κάθε φορά ακούγεται όλο και πιο λυπημένη… Μέχρι που ο Σαυρής καταλαβαίνει: H Λούσι θέλει το δικό της πάρτι γενεθλίων!  Κι έτσι, θα της οργανώσει το καλύτερο πάρτι που έγινε ποτέ!


Με την ευκαιρία αυτη Δύο συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας, η Γερμανίδα Ούτε Κράουζε και ο Ισπανός Εντουάρντο Χάουρεγκι, επισκέπτονται τη φετινή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

το Σάββατο 13 Μαΐου, στις 6 μ.μ., όσοι βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη μη χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά τη Γερμανίδα Ούτε Κράουζε, τη δημιουργό του Σαυρή, ενός σκανταλιάρη αλλά χαριτωμένου δεινόσαυρου, η οποία θα βρίσκεται στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου (εγκαταστάσεις Helexpo), στον φιλόξενο χώρο της Παιδικής Γωνιάς, για να μας αφηγηθεί και να μας ζωγραφίσει τις συναρπαστικές περιπέτειες των ηρώων της. Πρόκειται για μια φρέσκια και ξεκαρδιστική σειρά για παιδιά από 4 ετών, με ευρηματικές ιστορίες όπου πρωταγωνιστούν ένα απίθανο, αρκετά ετερόκλητο αλλά απολαυστικό δίδυμο – ένας επτάχρονος ήρωας και το κατοικίδιό του. Μόνο που εδώ οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί: Ο μικρός δεινόσαυρος Σαυρής έχει για κατοικίδιο έναν προϊστορικό άνθρωπο! Η συγγραφέας και εικονογράφος Ούτε Κράουζε αφηγείται τις ιστορίες της με μπόλικο χιούμορ και πολλά κλεισίματα του ματιού, ανατρέποντας στερεότυπα.


Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εκδήλωσηπατήστε ΕΔΩ.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου